MasterChef

MasterChef je kuharska oddaja, ki obsega 10 sezon.  V oddaji trije najboljši kuharji, ki so znani po celem svetu, ocenjujejo ter dajejo naloge in izzive kuharjem, ki želijo zmagati. Oddajo predlagam tistim, ki radi kuhajo in želijo malce popestriti svoje jedi z izvirnimi idejami kuharjev.

MasterChef temelji na britanski BBC-jevi seriji MasterChef. Ustvaril jo je slavni kuhar, TV osebnost in restavrator Gordon Ramsay. Tekmovanje poteka v zvočni sceni MasterChef v Los Angelesu, Kalifornija, ki vključuje veliko kuhinjsko površino z več kuhalnimi postajami, ki jih gleda na balkon, dobro založeno shrambo, zamrzovalnik / hladilnik in fino jedilno restavracijo / sedežne garniture jedilnica, ki se uporablja za določene izzive.

Medtem ko se je posebna oblika sezone skozi leta rahlo spreminjala, se redno pojavljajo naslednji izzivi:

Preizkus spretnosti: Kuharji so izzvani, da sestavijo seznam običajnih kuharskih tehnik ali slogov ali da presnovijo določen način kuhanja jedi (tj. Zrezke, narejene v natančni dobrobiti). Ta vrsta testa se včasih uporablja tudi kot izločitveni test.
Mystery Box: Kuharji dobijo škatlo z enakimi sestavinami in morajo uporabljati samo te sestavine, da ustvarijo jed v določenem času. Sodniki bodo izbrali tri jedi glede na vizualni videz in tehniko samo po okusu, med temi tremi pa izberejo enega zmagovalca, ki običajno v izločitvenem testu pridobi prednost neke vrste.

Izločitveni test: Po obrazložitvi izziva sodniki ocenijo vse jedi na podlagi okusa in vizualne privlačnosti. Sodniki nominirajo najslabše jedi za izločitev in jih kritizirajo, preden izločijo vsaj enega tekmovalca.

Izziv ekipe: Kuharji so razdeljeni v ekipe, bodisi kapitani ekip bodisi sodniki. Pogosto se pojavijo v restavraciji, ki prevzame restavracijo ali v pop-up restavraciji, namesto osebja v določeni restavraciji. Diners okusijo oba obroka in glasujejo za svojega favorita. Zmagovalna ekipa napreduje, izgubljena ekipa pa bo sodelovala pri preizkusu tlaka ali se soočila z odpravo na podlagi uspešnosti ekip.

Test pod pritiskom: Druga oblika testa izločanja, v katerem člani ekipe, ki izgubijo, tekmujejo med seboj, da v zelo omejenem času pripravijo standardno jed, ki zahteva veliko mero kuhanja. Vsaka jed oceni okus, vizualno privlačnost in tehniko, izgubljeni kuhar pa se odpravi. Ko se tekmovanje zmanjša na zadnja dva ali tri tekmovalce, se bodo finalisti pomerili med seboj v kuhanju v treh poteh. Vsi tečaji obroka so ocenjeni in skupni zmagovalec je okronan. Zmagovalec vsake sezone osvoji 250.000 dolarjev, pokal MasterChef in naslov MasterChefa. Nekatere sezone so dodale tudi druge nagrade, kot je dogovor o kuharski knjigi.

VIR napisanega prispevka: https://en.wikipedia.org/wiki/MasterChef_(American_TV_series)

 

Slika sodnikov 5. sezone v MasterChef (Klikni tukaj za VIR Slike)

 Slika MasterChefa (Klikni tukaj za VIR Slike)

 

Slika sodnikov 1. sezone (Kliknite tukaj za VIR Slike)

Slika napovednika 10. sezone (Kliknite tukaj za VIR Slike)

Kuharji pod preizkusom spretnosti (Kliknite tukaj za VIR Slike)

Slika logotipa (Kliknite tukaj za VIR Slike)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja