New York

Torej, moj drugi sanjski dopust je let v New York. Tam bi si ogledal njegove znamenitosti, kot je kip svobode. Potoval bi kot vedno, z družino. Preživel bi 1 mesec. Obiskal bi tudi Apple Store. 🙂

 

New York City (NYC), ki ga pogosto imenujejo The City ali preprosto New York (NY), je najbolj naseljeno mesto v ZDA. Po ocenah leta 2019, ki šteje 8.336.817 prebivalcev na približno 302,6 kvadratnih milj (784 km2), je New York tudi najbolj gosto naseljeno večje mesto v Združenih državah Amerike. Mesto se nahaja na južnem robu ameriške zvezne države New York, središče newyorškega metropolitanskega območja, največje mestno območje na svetu po mestnih kopenskih območjih. S skoraj 20 milijoni ljudi na svojem metropolitanskem statističnem območju in približno 23 milijoni v skupnem statističnem območju je eno izmed najbolj naseljenih velemest na svetu. New York City je opisan kot kulturna, finančna in medijska prestolnica sveta, ki pomembno vpliva na trgovino zabavo, raziskave, tehnologijo, izobraževanje, politiko, turizem, umetnost, modo in šport. Sedež Združenih narodov, New York je tudi pomembno središče mednarodne diplomacije.

New York City se nahaja na enem največjih naravnih pristanišč na svetu, ki ga sestavlja pet okrožij, od katerih je vsako okrožje zvezne države New York.  Pet okrožij – Brooklyn, Queens, Manhattan, Bronx in Staten Island – se je leta 1898 združilo v eno samo mesto.  V New Yorku je veliko znanih okrožij in znamenitosti, vključno s tremi od desetih najbolj obiskanih turističnih znamenitosti na svetu leta 2013. Rekordnih 62,8 milijona turistov je leta 2017 obiskalo New York City.

VIR napisanega prispevka: https://en.wikipedia.org/wiki/New_York_City

Kliknite tukaj za VIR Slike

Kliknite tukaj za VIR Slike

Kliknite tukaj za VIR Slike

Kliknite tukaj za VIR Slike

Kliknite tukaj za VIR Slike

Kliknite tukaj za VIR Slike

Morda vam bo všeč tudi...