Dobri zdravnik-The good doctor

Dobri doktor je nanizanka, ki govori o zdravniku DR. Shaun Murphy-u, ki ima avtizem. Serija prikazuje njegovo kariero v medicini in njegovo življenje. Glavno vlogo (DR. Shaun Murphy) igra Freddie Highmore.

 

The Good Doctor je ameriška medicinska dramska televizijska serija, ki temelji na istoimenskem nagrajenem južnokorejskem seriji leta 2013. Igralec Daniel Dae Kim je prvi opazil serijo in kupil pravice za njegovo produkcijsko podjetje. Začel je prilagajati serijo in leta 2015 jo je na koncu kupil v CBS, svojem domačem omrežju. CBS se je odločil proti ustvarjanju pilota. Ker se je Kim tako močno počutil v seriji, je odkupil pravice od podjetja CBS. Sčasoma sta Sony Pictures Television in Kim sklenila dogovor in pripeljala k Davidu Shoreu, ustvarjalcu medicinske dramske hiše Fox, da razvije serijo.

Oddajo pripravljata Sony Pictures Television in ABC Studios v sodelovanju s produkcijskimi podjetji Shore Z Productions, 3AD in Entermedia. David Shore deluje kot showrunner, Daniel Dae Kim pa je izvršni producent oddaje.

V seriji igra Freddie Highmore kot Shaun Murphy, mladi avtistični divji kirurški prebivalec v izmišljeni bolnišnici San Jose St. Bonaventure. V predstavi igrajo še Antonia Thomas, Hill Harper, Christina Chang, Richard Schiff, Will Yun Lee, Paige Spara in Tamlyn Tomita. Nicholas Gonzalez, Beau Garrett in Jasika Nicole so včasih igrali tudi v šovu, vendar so njihovi liki odpisani. Serija je bila v ABC sprejeta kot pilotna zaveza, potem ko se prejšnja poskusna serija leta 2015 v televizijskih studiih CBS ni premaknila naprej; Dobrega zdravnika so naročili za nastop maja 2017. 3. oktobra 2017 je ABC serijo posnel za celotno sezono 18 epizod. Serija je posneta predvsem v Vancouvru, Britanska Kolumbija.

Serija je bila predstavljena 25. septembra 2017. Dober zdravnik je kritike prejel z mešanimi kritikami, posebej pohvale za Highmorejevo predstavo in močne televizijske gledanosti, a kritike za zgodbe, medtem ko je upodabljanje avtizma kritike razdelilo. Marca 2018 je ABC serijo obnovil za drugo sezono, ki se je premierno predstavila 24. septembra 2018. Februarja 2019 je ABC serijo obnovil za tretjo sezono, ki se je premierno predstavila 23. septembra 2019. Februarja 2020 je ABC obnovila predstavo že četrto sezono.

 

Kliknite tukaj za VIR Slike

Kliknite tukaj za VIR Slike

Kliknite tukaj za VIR Slike

Kliknite tukaj za VIR Slike

Kliknite tukaj za VIR Slike

Kliknite tukaj za VIR Slike

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja